Hummersafari

Följ med på en upplevelse utöver det vanliga.

Havskatten och Tullhuset bjuder alla hummerfans på en kulinarisk resa från sensommarsol till höstmåne med mat, boende och aktiviteter på programmet. Premiären sker 24 september 2018 och därefter rullar resan på under sex veckor innan Grand Final firas Alla helgon helgen.

Hummersafari – dagsaktivitet

Vi träffas på Havskatten i ”Svennes” sjöbod där vi går igenom säkerheten ombord, provar ut flytoveraller och gummistövlar som finns i olika storlekar att låna. Efter genomgången är vi redo att kasta loss och gå ut med vår fiskebåt ”Port Said” som är en Viknes 1030 med plats för max 12 personer.

Båtturen tar cirka 3 timmar. På turen drar vi in hummertinor, vittjar, agnar och sätter ut dem igen. Under turen gör vi ett stopp där det bjuds på öl och macka. Väl hemma igen samlas vi i sjöboden för att koka dagens fångst. I priset ingår krabbfångst att ta med sig hem.

Pris 995:- per person

Hummersafari – dag- & kvällsaktivitet

Tisdag – lördag kan du förlänga dagen med en härlig middag på Restaurang Tullhuset i Hönö Klåva hamn. Middagen startar med en varm mustig hummersoppa till förrätt. Huvudrätten består av havets läckerheter med dagens fångade hummer, färska havskräftor, färska räkor, krabba, vitvinskokta blåmusslor, både kallrökt och gravad lax samt underbar skaldjurspaté. Till detta serveras en härlig sallad, såser, bröd och smör. Måltiden avslutas med dessert i form av husets mörka och vita tryffel samt en god kopp kaffe.

Dryck till middagen tillkommer. Pris 1845:- per person

Hummersafari – med övernattning

För att göra upplevelsen komplett finns möjligheten för er att övernatta på Havskatten, vandrarhemmet i Hönö Röd. Efter en händelserik och spännande dag med både hummersafari och middag väntar sängen och på morgonen avslutas resan med en frukostbuffé innan hemfärd. I priset ingår del i fyrbädds- eller dubbelrum, sängkläder, handduk, slutstäd samt frukost. Rummen är nya och fräscha med bekväma sängar, dusch och wc samt tv på varje rum.

Pris 2595:- per person

 

Boka via Havskatten tel.  0706-76 93 60  http://havskatten.com