UA-195633281-1
top of page

Event på Tullhuset

På Tullhuset erbjuds ofta speciella upplevelser i form av temakvällar med mat, dryck och underhållning.

Här får ni uppleva en härlig stämning tillsammans med öbor, göteborgare och gäster från både när och fjärran.

 I vår är ni varmt välkomna att besöka oss på Quizkampen, Vinäventyr, & Kim Larsen Tribute bara för att nämna några aktiviteter.

AFTER WORK
5 juli
AFTER WORK
8 juli
AFTER WORK
12 juli
AFTER WORK
22 juli
DANSK AFTON
25 juli
SMAKMENY
0W6A2780.jpg

Våra 10 öar

Gör någonting mer av besöket

Vår vackra skärgårdsö har mycket att erbjuda för hela familjen året runt. Det är ett perfekt utflyktsmål för en dagstur eller med en övernattning. Ni tar er enkelt hit med Trafikverkets bilfärja eller med direktbåten från Stenpiren i Göteborg som går april - september.

Fotö, Hönö, Öckerö och Hälsö sitter ihop med broar, kommunens övriga öar Rörö, Hyppeln, Källö Knippla och Grötö nås via färja. 

Bästa sättet att ta sig runt öarna är till fots eller på cykel (går att hyra), även kajaker kan hyras på flera ställen.

Nordvästra Hönö består av naturreservatet Ersdalen med en spektakulär natur som bjuder på fantastiska vandringar och möjligheter till klippklättring. Självklart finns badplatser och smultronställen på alla öarna, det är bara att ge sig ut.

Tullhuset hittar ni längst ut i Hönö Klåva hamn med bara Vinga i sikte framför det öppna Västerhavet, här erbjuds aktiviteter för alla åldrar t.ex. fiska krabba från bryggorna, åka på båt- och fisketurer eller bara titta på de flitiga fingrarna som lagar fiskenäten på kajen. Det finns gott om butiker och matställen, cykeluthyrning, kajakuthyrning, badplats, gym och bio. 

 

För er som är intresserad av fiske och fiskehistoria, är Hönö Klåvas anrika fiskemuseum ett måste.

HonoKlavaHost_0849.jpg

Båt- & fiskeupplevelser

Ta med era kollegor, familj eller vänner och hoppa på RIB-båten, tillsammans med Ribtours Sweden har vi på Tullhuset satt ihop ett fartfyllt RIB-paket där ni får tillfälle uppleva det bästa av Göteborgs skärgård och havets delikatesser.

 

 Eller varför inte mönstra på Fiskebåten Port Said några timmar med plats för 12 personer.

Kapten kastar loss på eftermiddagen för en båttur ut i Kattegatt.  

 

Ett annat populärt alternativ är att följa med Lasse på Kastor på en tre timmars fisketur i Vinga skärgård.

En mycket uppskattad tur som avslutas med en fyrarätters hummermeny på Tullhuset.

 

För er som är nyfikna på krabb- & kräftfiske finns möjlighet att vittja Krabbtinor och kräftburar på en tre timmas fisketur och dessutom åtnjuta en del av vår fanta skärgård med sälar och fåglar, hav och klippor.

I Quizkampen på Tullhuset utmanar quizmaster Stefan Sörensson oss på ett lekfullt och pulshöjande sätt under fyra torsdagar i vår.

Det blir musik och frågor utefter givna teman där vi tävlar om äran om att hamna högst upp på poängtavlan.

Mer info & bokning

Quizkampen med Stefan Sörensson

På Tullhuset har vi återkommande temakvällar byggda kring mat. I vinter inleder vi med årets första Smakmeny den 27 jan sedan följer olika temamiddagar såsom Kärleksmeny på Alla Hjärtans Dag, Grill & Tångkväll för att fira årets tångpremiär tillsammans med Ten Island Seafarm och Tapas & Cavakväll. Eftersom skaldjuren är som bäst nu när havet är kallt klämmer vi också in en Skaldjurssupé den 11 feb. 

Läs mer & boka

Vårens Matevent & Smakmenyer

Musik & After Work i vår

Vårens musikprogram bjuder både på nyheter såsom firande av St Patrick's Day den 17 feb och klassiska Kim Larsen hyllningar. Det blir jazz och även visor som Du kan läsa om i det fullständiga programmet nedan. 

After Work på Tullhuset innebär alltid livemusik, även dessa kvällar inryms i programmet - håll till godo!

Läs mer & boka

Quizkampen, Vinäventyr & Måndagsklubben

Vad har dessa tre för gemensam nämnare?

Jo, alla inrymmer ett visst mått av lärande och en stor portion inspiration.

Måndagsklubben erbjuder middag & föredrag på måndagskvällarna för sjunde säsongen medans Quizkampen och Vinäventyr är nya spännande happenings för att lysa upp vardagen innan ljuset återvänder. 

Läs mer & boka Quizkampen

Läs mer & boka Vinäventyr

Läs mer om Måndagsklubben

Sova i

Skärgården

Det finns 2 hotell som vi samarbetar lite extra med. Tillsammans med dem har vi på Tullhuset tagit fram olika paket i form av övernattningar i samband med middagar hos oss. 

 

 

bottom of page