UA-195633281-1
 

Händer på Tullhuset

På Tullhuset erbjuds ofta speciella upplevelser i form av temakvällar med mat, dryck och underhållning.

Här får ni uppleva en härlig stämning tillsammans med öbor, göteborgare och gäster från både när och fjärran.

 Vi har återkommande temakvällar byggda kring mat & ibland även musik med lokala musiker som spelar för en sittande och ätande publik.

 

I höst är ni varmt välkomna att besöka oss på Grillkväll, Hummersupé, Kim Larsen Tributes eller After Work, för att nämna några aktiviteter.

Nedan kan ni se vad som är på gång, är det något ni funderar på så

kontakta oss gärna på info@tullhuset.se eller 031-97 69 00

AFTER WORK
5 juli
AFTER WORK
8 juli
AFTER WORK
12 juli
AFTER WORK
22 juli
DANSK AFTON
25 juli
SMAKMENY
0W6A2780.jpg

Våra 10 öar

Gör någonting mer av besöket

Vår vackra skärgårdsö har mycket att erbjuda för hela familjen året runt. Det är ett perfekt utflyktsmål för en dagstur eller med en övernattning. Ni tar er enkelt hit med Trafikverkets bilfärja eller med direktbåten från Stenpiren i Göteborg som går april - september.

Fotö, Hönö, Öckerö och Hälsö sitter ihop med broar, kommunens övriga öar Rörö, Hyppeln, Källö Knippla och Grötö nås via färja. 

Bästa sättet att ta sig runt öarna är till fots eller på cykel (går att hyra), även kajaker kan hyras på flera ställen.

Nordvästra Hönö består av naturreservatet Ersdalen med en spektakulär natur som bjuder på fantastiska vandringar och möjligheter till klippklättring. Självklart finns badplatser och smultronställen på alla öarna, det är bara att ge sig ut.

Tullhuset hittar ni längst ut i Hönö Klåva hamn med bara Vinga i sikte framför det öppna Västerhavet, här erbjuds aktiviteter för alla åldrar t.ex. fiska krabba från bryggorna, åka på båt- och fisketurer eller bara titta på de flitiga fingrarna som lagar fiskenäten på kajen. Det finns gott om butiker och matställen, cykeluthyrning, kajakuthyrning, badplats, gym och bio. 

 

För er som är intresserad av fiske och fiskehistoria, är Hönö Klåvas anrika fiskemuseum ett måste.

HonoKlavaHost_0849.jpg

Båt- & fiskeupplevelser

Ta med era kollegor, familj eller vänner och hoppa på RIB-båten, tillsammans med Ribtours Sweden har vi på Tullhuset satt ihop ett fartfyllt RIB-paket där ni får tillfälle uppleva det bästa av Göteborgs skärgård och havets delikatesser.

 

 Eller varför inte mönstra på Fiskebåten Port Said några timmar med plats för 12 personer.

Kapten kastar loss på eftermiddagen för en båttur ut i Kattegatt.  

 

Ett annat populärt alternativ är att följa med Lasse på Kastor på en tre timmars fisketur i Vinga skärgård.

En mycket uppskattad tur som avslutas med en fyrarätters hummermeny på Tullhuset.

 

För er som är nyfikna på krabb- & kräftfiske finns möjlighet att vittja Krabbtinor och kräftburar på en tre timmas fisketur och dessutom åtnjuta en del av vår fanta skärgård med sälar och fåglar, hav och klippor.

Måndagskvällar är en perfekt tid för inspiration och folkbildning - det har visat sig sedan vi startade Måndagsklubben för 2 år sedan!

 Nu i höst har vi för sjätte säsongen bjudit in inspirerande föreläsare från vitt skilda områden för att bjuda på inspiration och folkbildning under måndagskvällarna. Läs och inspireras av programmet nedan, där hittar Du alltifrån opera till honung, odling, hälsa och mycket mer. Utmana dig själv och gå på något oväntat!

Måndagsklubben håller på från 26 sept till 14 nov.

Vi startar kl 19.00, kvällen inleds med föredrag under 45 min och därefter middag - allt för 200:-

 

Varmt välkommen på Måndagsklubben!

Klicka här för att se programmet

Måndagsklubben i Höst

Vi hyllar Arne i Bora

30 år efter Arne i Boras bortgång minns och hyllar vi honom och hans musik. Arne i Bora var en poet, vissångare och kompositör från Öckerö. Arne är känd för sina fyndiga men också djupa texter som tar upp det stora i livet – vardagen – dess vanor, problem & möjligheter. Hans sånger tolkas av ömusikanterna Leif ”Pedda” Pedersen och Martin Corneliusson med gäster, vilka har levt sida vid sida med Arnes sånger i decennier.

Bokning kl 18.00 - 19.00

Musiken startar 20.00
För- & varmrätt inklusive entré 550:-

​Arne i Bora hyllning 14 & 15okt

Avrunda jobbveckan med mat och skratt!

Tullhusets after work innebär god mat & dryck till fina priser. Vi bjuder på livemusik och framförallt en härlig stämning.

 

Fre 28 okt

 

Välkommen från 17.00!

Musiken startar 17.30
Fri entré

After Work 28 okt

Smakmeny – en kväll för matintresserade

Varje månad presenterar våra kockar en ny avsmakningsmeny med utvalda drycker som du som gäst får tycka till och sätta betyg på innan rätterna släpps ut på menyn. Välkommen att anmäla dig till en smakmeny med stort engagemang kring mat, dryck, smak, doft och intryck. En riktig höjdpunkt för både dig som gäst och för kockarna som utmanas på ett positivt, kreativt och delaktigt sätt. 

 

I slutet av året bjuder vi in till två speciella avsmakningskvällar. Då bjuder vi på en Best of-meny bestående av de rätter som våra gäster skattat högst under året. Menyn serveras tillsammans med tillhörande välkomponerat dryckespaket.

 

9 & 10 sept 625:-
7 & 8 okt 625:-
11 & 12 nov – Best of! 675:-

Välkomponerat dryckespaket 350:-

Smakmenyer i höst

Skärgårdshotellet

Sova i

Skärgården

Det finns 2 hotell som vi samarbetar lite extra med. Tillsammans med dem har vi på Tullhuset tagit fram olika paket i form av övernattningar i samband med middagar hos oss. 

Kim Larsen Tribute

Återigen ska vi få lyssna till en hel kväll där Kim Larsen och hans musik hyllas på Tullhuset. Det är Johan Ekstedt, Leif Pedda Pedersen &, Martin Corneliusson som framför musik ur Kim Larsen och Gasolin´s stora låtskatt. Det kommer bli drag!

Bokning 18.00 – 18.30
Musik startar ca 20.00

Entré 250:-
Entré ink.  Tvårättersmeny 675:-

Kim Larsen Hyllning 4, 5 & 6 nov

13 november firar vi alla fantastiska pappor

2 alternativ av trerätters menyer

2 sittningar: 

13.00-15.15 & 16.00-18.15

 

Varmt välkomna!

Fars Dag 13 nov