fbpx

Måndagsklubben

Måndagsklubben våren 2022!

Måndagsklubben är tillbaka efter förra årets succé. Konceptet består i att vi bjuder in olika inspirerande personer som talar om något specifikt ämne under ca 45 min, kvällen avslutas med middag och gärna lite mingel. Ämnena som belyses kommer att vara vitt skilda såsom löpning, odling, vin, blå mat och Hönökakor.

Måndagsklubben vår 2022
7 feb – 28 mars kl 19.00-21.00

Pris endast 200:-/person, inklusive föreläsning & en varmrätt.

Vill du säkra din plats så boka bord här på hemsidan.

Robert Lindberg – Från soffpotatis till maratonman.

2014 började ryggen krångla för 42-årige Robert Lindberg. En sjukgymnast föreslog för honom att börja träna. Det blev starten för utmaningen att ta sig från otränad till att orka fullfölja ett maraton på mindre än ett år.  Sedan dess har det blivit fler maraton som Köpenhamn och New York.

Måndagen den 7 feb kl 19.00

Jörgen Olsson – Hitta din egen stil och smak när du köper vin.

Jörgen har jobbat i restaurangbranschen i många år och har byggt upp stor kunskap om vin.  Han menar att smak är individuellt och vill lära oss att hitta vår egen vinstil. Jörgen kommer prata om var och hur du hittar speciella viner, vilka viner som är lagringsbara och vilka som bör drickas unga. Vi får också veta hur en vinkällare byggs upp & hur vi kommer åt rariteter – och ev. säljer dem…

Måndagen den 21 feb kl 19.00

Niklas Strömberg – Alger; från början till framtidens mat,  material och bränslen.

Forskaren Niklas Strömberg förklarar hur alger och bakterier ligger bakom vår existens och påverkan på jorden. Allt från luften vi andas till växthuseffekten och hur samma organismer också kan ge oss framtidens mat, material och bränslen till en växande befolkning.

Niklas berättar även kort om satsningen på ett nytt avancerat miljöforskningslaboratorie längst in i en havsvik på Björkö där han och fyra andra forskare arbetar under varumärket Industridoktorn.

Måndagen den 28 feb kl 19.00
Läs mer om Niklas Strömberg här

Carolina Erlandsson – Blomsterodling, inredning och skapande.

Carolina driver företaget cskapar på Hälsö, där hon odlar och skapar miljövänligt i sin karga trädgård på Lillebackens Blomsterodling.  Carolina brinner för inredning, återbruk och skapande på ett hållbart sätt både utifrån människa och miljö. Hon kommer sprida inspiration och ge tips kring hur vi kan ta tillvara det vi har runt oss för att vi ska må bra, trivas och ha kul.

Måndagen den 7 mars kl 19.00
Inspireras av @cskapar på instagram

Malin Lundskog – GLAD FRi STARK

Under den rubriken bjuder hälsoexperten och författaren Malin Lundskog oss på fem steg som ger både fysisk, mental och själslig glädje, frihet och styrka. Hon får oss att öppna ögonen, ifrågasätta våra måsten och kanske till och med att inse att det är lätt att må gôtt.

Hon gör det med glimten i ögat, full av både expertens kunskap och livets erfarenhet.

Måndagen den 14 mars kl 19.00
Läs mer om Malin Lundskog här

Maria Bodin – Strandsnäckesoppa, friterad öronmanet eller stekt sjöstjärna? Vågar du testa?

För att maten ska räcka till den ökade befolkningen på jorden måste vi börja ändra konsumtionsmönster och bl. a äta mindre rött kött och äta mer blå proteiner, dvs mer mat från havet. Hur ser framtidens mat ut? Vad ska man äta och hur börjar man?

Maria Bodin arbetar på Göteborgs universitet med projektet Scary Seafood och konceptet marin kolonilott som är kopplat till framtidens mat.

Måndagen den 21 mars kl 19.00
Läs mer omScary Seafood här

Mats Olzon – Cirkeln sluts – från ett litet bageri på Hönö till ett större i Torslanda och slutligen tillbaka på Hönö?

Mats Olzon driver vidare farfar Åkes bageri som satt Hönökakan på kartan långt utanför öarna. Han kommer prata om historien och framtiden kring bageriet, Mats har nämligen köpt tillbaka det gamla bageriet på Hönö samt den ”gamla Missionskyrkan”? Vad kommer hända där?

Måndagen den 28 mars kl 19.00
Läs mer om Mats Olzon här