Måndagsklubben

Föreläsning & middag under 8 måndagar i höst

Måndagsklubben är tillbaka efter vårens succé. Konceptet består i att vi bjuder in olika inspirerande personer som talar om något specifikt ämne under ca 45 min, kvällen avslutas med middag och gärna lite mingel. Ämnena som belyses kommer att vara vitt skilda såsom dykning, författarskap, kinesisk medicin & virusbekämpning med hjälp av robotar.

Måndagsklubben hösten 2020
21 sept – 9 nov kl 19.00-21.00

Pris endast 200:-/person, inklusive föreläsning & en varmrätt.

Vill du säkra din plats så boka bord här på hemsidan eller via telefon 031 – 97 69 00.

Program Måndagsklubben

Ilona Miglavs – Skaldjur i allmänhet och hummer i synnerhet

På hösten är skaldjuren som bäst och vi frossar i kräftor, räkor och krabba. Drottningen på tallriken är väl ändå hummer och just den 21 september är det hummerpremiär. Kanske får du inte svensk hummer till livs idag men väl kunskap om dess liv och leverne. Hur blir småhumrar till, vem passar på alla barnen, vad äter de, hur växer de. Hummer är revirhävdande – hur hittar hanen en hummerfröken? Hur kokar man skaldjur på bästa sätt och vad skall man vara försiktig med?

Måndagen den 21 sept 19.00
Läs mer om Ilona Miglavs här

INSTÄLLD Carin Dixon – Regionsamordnare Världens Barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling som fokuserar på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Rättigheter som riskeras att sättas ur spel när pandemin sprids till de mest sårbara samhällen. Tillsammans med 13 svenska civilsamhällesorganisationer, SVT, SR P4 och UR samt 45000 frivilliga gör vi vårt yttersta för att göra skillnad. Du är välkommen att vara med.

Måndagen den 28 sept kl 19.00
Världens Barn

Eva Rosengren – Vägen till romanen

Undrar du hur en roman kommer till? Hur jobbar författare? Eva Rosengren jobbade på UD, som nyhetsreporter på Rapport och som vd för ett utbildningsföretag, innan hon debuterade som författare med ”En brasiliansk, med svans” 2016. Eva kommer att prata om vägen till romanen. Var börjar det och var slutar det?

Måndagen den 5 oktober kl 19.00
Läs mer om Eva Rosengren här

Annelie Pompe – Inspirerar till äventyr

Ta ett djupt andetag och häng med på äventyr från höga berg, djupa hav och vår skärgård! Äventyraren och Hälsöbon Annelie Pompe delar med sig av tips och inspiration från elitidrottskarriären och olika äventyr.

Måndagen den 12 okt Annelie Pompe kl 19.00
Läs mer om Annelie Pompe här

Lollo Wernäng – Rörelse är liv

Lollo Wernäng berättar hur arbetet på ett Kinesiskt sjukhus 1987 i Nanjing förändrade hennes syn på betydelsen av rörelse.  Att muskler, organ och våra känslor hänger ihop. Lollo Wernäng bor på Fotö och kommer att inspirera er med sin metod  där hon kombinerar Kinesisk Medicin med Västerländsk Medicin.

Måndagen den 19 okt kl 19.00
Lär mer om Lollo Wernäng här

Paul ”Palle” Hultsbo – Divers Against Ghost Nets

Detta blir en kväll om havet vi bor mitt i. Om allt det fantastiska vi har runt knuten men som få har fått uppleva. Om att simma med sälar, befinna sig mitt i ett makrillstim eller helt sonika bara njuta av tumlarna runt båten.

Men vårt hav är också kraftigt påverkat av olika verksamheter, och vi som dyker får uppleva detta dagligen framför cyklopet. Denna kväll kommer handla mycket om hur du som konsument aktivt kan ta ställning och hjälpa till att säga ifrån. Jag ger också lite tips om hur vi tillsammans snabbt kan minska spökfiskeproblemen i våra närområden.

Måndagen den 26 okt 19.00
Läs mer om Palle Hultsbo här 

Niklas Strömberg – Robotar i samhällets tjänst

En särskild typ av robotar som känner av lukt och smak utvecklas i skogarna på Björkö i Göteborgs norra skärgård. De är tänkta att användas för att skydda jorden och människan från miljögifter eller smittspridning i en framtida pandemi.

Hör forskaren Niklas Strömberg från Strom Tech Sweden AB berätta om robotar i samhällets tjänst.

Måndagen den 2 nov
Läs mer om Niklas Strömberg här

Ola Holm & Soheila Lashgary – Att bli med vingård

Ola och Soheila berättar med bild och vin om livet som vinbonde och möten med människor vars passion i generationer har varit att skapa fantastiska viner i harmoni med naturen.

Måndagen den 9 nov kl 19.00
Läs mer om Ola & Soheilas verksamhet här