fbpx

Om oss

Från tullhus till skärgårdskrog

Anorna från förr sitter kvar. Tullhuset byggdes ursprungligen som första anhalt för fisk och andra varorna som skulle förtullas innan sjömännen angjorde hamnen efter resorna ute till havs. Alldeles bredvid låg vänthuset för ångbåtarna till Göteborg som lade till precis utanför.
De båda husen har idag byggts ihop till en trivsam restaurang med en fantastisk uteservering som sticker ut över vattnet. Inne i nuvarande restaurangen utgör fortfarande originalmuren från vänthuset en av väggarna. Och det fina läget, längst söderut i Klåva hamn, är helt magiskt.

Lokal mötesplats kring mat och välbehag
När Preben började jobba här 2001 var Tullhuset ett skaldjurscafé. Två år senare blev det till salu. Drömmen om att få skapa en trivsam familjär lokal mötesplats kring mat och dryck tog sin början. Idag har makarna Preben och Sofie Pedersen drivit Tullhuset som en renodlad fisk- och skaldjursrestaurang i 15 år. Genom att hålla fast vid sitt havskoncept, odla det lokala engagemanget och låta gästerna tillsammans med personalen utfärda menyn och utbudet, har restaurangen blivit en unik året runt-krog i Göteborgs skärgård.