Välkommen

Låt oss fortsätta träffas & trivas på restauranger!

Angående de nya restriktionerna from november råder inga nya regler för oss restauranger mer än att vi kan ha öppet till längst 22.00 med servering av alkohol och 22.30 skall lokalen vara tom. Det som också tillkommit sista tiden är att ett sällskap får vara max 8 personer som sitter tillsammans. Precis som tidigare får vi alltså egentligen ha hur många gäster som helst bara vi följer övriga rekommendationer och regler. I övrigt har vi haft de regler vi har sedan i april och haft återkommande kontroller löpande hela vägen från då till nu. Hade vi ej varit smittsäkra hade vi sedan länge varit stängda.

Vårt julbord kommer att genomföras som planerat där gästerna sitter och intar glögg o pepparkaka, hummersoppa och sill vid bordet. Därefter tar var och en mat från vår julbuffé. Vi i personalen tillsammans med gäster ser till att det är begränsat antal personer som tar på buffén samtidigt. Vi har ytterligare dragit ner på antal platser så att det blir ännu mer luftigt i lokalen, samt för att få ett bättre flyt i kvällen. Att ha buffé har aldrig varit förbjudet eller inte rekommenderat av varken FHM, regering eller livsmedelverket (se film nedan). De nya restriktioner som kom i november gäller i stora drag privatpersoner alltså var och en av oss, inget nytt för oss restauranger!

Vi på Tullhuset bedriver vår verksamhet nästan som vanligt i dessa virustider. I och med att en del frågor uppkommer vill vi informera om att vi följer myndigheternas rekommendationer och håller därmed öppet som vanligt. Vi följer myndigheternas rekommendationer om social distansering på restauranger och har tagit bort bord för att öka avståndet mellan borden. Öckerö Kommun har haft tillsyn på Tullhuset och godkänt sättet vi arbetar på för att undvika trängsel. Detta fungerar tack vare att vi som arbetar på Tullhuset påminner våra gäster om vad som gäller och att Ni som besöker oss respekterar detta.

Vi har förtroende för våra myndigheter och gör vårt yttersta för att kunna erbjuda våra gäster full service och sprida samma glädje som vanligt. Vi är ytterst måna om vår personal och rädd om de arbetstillfällen vi ger – vi hoppas ni gäster som kan tänker likadant och försöker hålla samhället igång  så långt det är möjligt, tillsammans kommer vi långt.

I och med att fler håller sig hemma i dagsläget märker vi nu av en lägre beläggning än normalt, håll utkik i våra sociala medier – där annonserar vi kontinuerligt vad som händer på Tullhuset och när det blir avbokningar ex på våra populära smakmenyer.

Här förklarar Livsmedelsverkets mikrobiolog hur smitta sprids och inte sprids vid julbord.

För er som behöver hålla er ifrån offentliga miljöer erbjuder vi som vanligt take away – både på lunch och kvällar!

Varmt välkommen till Tullhuset!
Boka bord här på hemsidan eller ring 031-97 69 00