top of page
0W6A9192.jpg

Måndagskvällar är en perfekt tid för inspiration och folkbildning – det har visat sig sedan vi startade Måndagsklubben!

 

Nu i vår har vi för nionde säsongen bjudit in inspirerande föreläsare från vitt skilda områden för att bjuda på inspiration och folkbildning under måndagskvällarna. Programmet är brett och sträcker sig från foto till författardrömmar, skogsbad och mycket mer. Utmana dig själv och gå på något oväntat!

Kvällen inleds med middag och avslutas med föredrag under 45 min - allt för 225:- 
Bokas mellan kl 18.30 - 19.00, föredraget startar ca 20.00.

 

Varmt välkommen på Måndagsklubben!

​​Måndagar 12 feb till 25 mars.

Måndagsklubben

Marianne Stellin - Följ med på fotoresa!

Måndag den 12 feb

Marianne Stellin berättar om sin fotoresa som börjar dagen hon fyllde tio år och fick en Instamatic- kamera av pappa. Den blev en vän som fick följa med överallt.

Så småningom inköptes en komplett fotoutrustning. Badrummet riggades, både film och foton framkallades så ofta hon kunde.

Marianne bjuder på inspiration kring fotande och kommer med konkreta tips på hur Du kan tänka kring dina bilder.  Själv säger hon såhär: ”Med mina bilder vill jag fånga närvaron i mötet, förmedla en känsla som blir en gåva och ett minne”.

Learn More

Anders Marklund -  Vart tog Golfen vägen…?

Måndag den 19 feb

När en kyrka flyttar efter över 100 år på samma plats till en före detta festplats, vad händer då?

Kan en kyrka vara del i samhällsförändringarna?

Kan en kyrka bli en kugge i livet på våra öar?

Anders Marklund från Hönö Missionskyrka pratar om önskan att få vara en kyrka mitt i byn, både geografiskt och i det som sker.

Vad blev skillnaden med flytten?

Learn More

Jonas Barlind - Bara brygga bärs?!

Måndag den  26 feb

Jonas Barlind är kemidoktorn som sedan 2015 driver BarlindBeer Bryggeri & Taproom i Ishuset på Björkö. Livet som kommersiell bryggare innebär inte bara att brygga öl. Det är mycket regler och lagar att förhålla sig till och en hel del administrativa arbetsuppgifter som måste utföras.

 

På Måndagsklubben berättar Jonas om hur det fungerar och reder ut en del vanliga missuppfattningar som han har stött på genom åren.

Learn More

Ola & Soheila - Att bli med vingård
Måndag den 4 mars

Den 4 mars gästas Måndagsklubben åter av Ola och Soheila från Casa Amytis. De berättar om hur de blev med vingård och sin resa i vinets värld. 

 

Vi får höra om livet som vinbonde och möten med människor vars passion i generationer har varit att skapa fantastiska viner i harmoni med naturen.

Du som besökare kommer få möjlighet att beställa deras viner till maten, de berättar även om möjligheten att producera sitt eget vin tillsammans med Casa Amytis.

Learn More

Lollo Wernäng - Skogens läkande kraft - Skogsbad - Shinrin Yoku

Måndag den 11 mars

Lollo Wernäng berättar om trädens kraft och hur våra fem sinnen spelar en viktig roll i skogsbadets läkande effekter - hur skogen ser ut, låter, luktar, smakar och känns har en kraftfull inverkan på vårt välbefinnande.


När Lollo Wernäng köpte skog i Jämtland för 35 år sedan började hon studera den omfattande forskningen som visar hur skogsvistelse påverkar oss människor och minskar smärta och stress. Blodtrycket går ner, koncentrationen upp, smärtorna blir lindrigare, immunförsvaret stärks och vi får en ökad känsla av välbefinnande när vi är i skogen.

Du kommer få med dig tips på övningar som du kan praktisera själv.

Learn More

Kajsa  Carlström- Vad är mikrocirkulation?

Måndag den 18 mars

Mikrocirkulation är blodflödet genom kroppens allra minsta blodkärl. Det är dessa blodkärl som förser våra vävnader och organ med syre och andra näringsämnen.

 

Forskning visar att smärta, ohälsa och efterföljande sjukdomar till stor del uppkommer p.g.a störd mikrocirkulation. Hur kan vi förekomma att stress, åldrande och dagens livsstil påverkar oss negativt?

Det ska vi reda ut när hälsoinspiratör Kajsa Carlström besöker oss. En spännande föreläsning där du garanterat får ny kunskap om det senaste inom förebyggande friskvård!

Learn More

Jeanette Bergenstav - Att leva författardrömmen och hur man kommer dit

Måndag den 25 mars

Många drömmer om att skriva en bok – men hur lyckas man? Jeanette Bergenstav är journalisten från Torslanda som blev deckarförfattare strax före 50. Efter fyra böcker för unga är hon nu utgiven på Norstedts, Sveriges äldsta och näst största förlag. 

 

Syndoffer, den första delen i spänningsserien om den egensinniga journalisten Jennifer Sundin, utsågs till en av årets bästa deckardebuter 2021. Även uppföljaren Nattrov har toppat listorna. Nu släpps den tredje boken, Havsgrav, som har ett starkt marint tema och utspelar sig här ute på öarna.

 

Jeanette Bergenstav berättar om sin väg till författarskapet och delar med sig av tips till de som drömmer om att skriva en egen bok.

Learn More
_08A8947.jpg
bottom of page