fbpx

Julbord

Julbord med enbart havets läckerheter

I år ställer vi om julbordet. För att kunna erbjuda ett tryggt, säkert och riktigt gott julbord gör vi lite annorlunda i år. Alla gäster börjar som vanligt sittande med rykande varm glögg och pepparkaka med grönmögelost. När glöggen åker av bordet åker hummersoppan in, den serveraras vid bordet, het hälls den i skålen och avnjuts med äkta vedeldad Hönökaka. Då det är dags för sillen kommer den in på planka för hela sällskapet, med alla tillbehör därtill.
Därefter är det dags att ta sig an buffén som dignar av havets läckerheter tillsammans med några vegetariska rätter. Tullhuset firar som vanligt julen med ett renodlat fisk- och skaldjurstema. Här finns varken skinka eller köttbullar. Då det är dags för dessert har vi placerat den buffén i en egen del av lokalen, dock med lika rikligt utbud av både klassiska desserter, såsom äggost, & nya juliga godsaker – som vanligt.

I år blir det ett intimt julbord med max 40 gäster, det gör att vi undviker trängsel och håller oss till FHM´s restriktioner. Till buffén går varje sällskap tillsammans, vi i personalen hjälper till att styra gästerna så det blir tydligt när var och en kan fylla på sin tallrik.

Tullhusets stora fisk- och skaldjursjulbord
November: Helger 20-22 & 27-29 november, ej söndag kväll
December: Torsdagen 10 dec, Onsdagen 16 dec, Fredagar 19.00. Lördagar 13.00 & 19.00. Söndagar 13.00 & 18.00
Måndagar & Tisdagar finns möjlighet för större sällskap att vara ensamma i lokalen, maila förfrågan till info@tullhuset.se

Pris 625:-
Barn under 13 år 300:-

Boka på här på hemsidan eller ring 031-97 69 00

Tullhusets jullunch med fisk och skaldjur
Jullunchen följer samma mönster som Julbordet, enda skillnaden är att buffén består av utvalda delar från den stora julbuffén med både varma och kalla rätter från havet. Därefter blir det kaffe med utvalda desserter på dessertbordet, bl a vår uppskattade äggost, & julgodis.

Sittningstid på jullunchen är 2 tim.

Jullunch 375:-
Barn under 13 år 200:-

Boka här på hemsidan eller ring tel 031-97 69 00.

Julbord i Coronatider
Många frågar vad som gäller angående de restriktioner som kom i november. För oss restauranger råder inga nya regler mer än att vi kan ha öppet som till längst 22.00 med servering av alkohol och 22.30 skall lokalen vara tom. Det som också tillkommit sista tiden är att ett sällskap får vara max 8 personer som sitter tillsammans. Precis som tidigare får vi alltså egentligen ha hur många gäster som helst bara vi följer övriga rekommendationer och regler. I övrigt har vi haft de regler vi har sedan i april och haft återkommande kontroller löpande hela vägen från då till nu. Hade vi ej varit smittsäkra hade vi sedan länge varit stängda.

Vi har ytterligare dragit ner på antal platser så att det blir ännu mer luft i lokalen samt för att få ett bättre flyt i kvällen under julbordet. Att ha buffé har aldrig varit förbjudet eller inte rekommenderat av varken FHM, regering eller livsmedelverket (se film nedan). De olika åtgärder som står ovan har vi gjort sedan länge så det är inget nytt. De nya restriktioner som kom i veckan gäller i stora drag privatpersoner alltså var och en av oss, inget nytt för oss restauranger!

På Tullhuset följer vi FHM´s regler vad gäller avstånd mellan sällskap. Vi har tagit bort en stor del av borden för att kunna hålla distans mellan sällskapen. För att undvika trängsel vid buffén hjälper personalen till att styra gästerna så det blir tydligt när var och en kan fylla på sin tallrik, bufféerna är dessutom utspridda i olika delar av lokalen. Vissa rätter såsom hummersoppa och sill med tillbehör serveras vid bordet. Vid kritiska punkter såsom entrén och toakön påminner vi i personalen gästerna om att hålla avstånd till varandra. Förutsättningen för att lyckas är självklart att vi gör detta tillsammans, gäster och personal, vilket gått bra hittills under pandemin. Vi är tacksamma att kunna erbjuda julbord även i år och ser framemot ett fint möte och samarbete med er gäster!

Här förklarar Livsmedelsverkets mikrobiolog hur smittspridning sker och inte sker vid julbord.

Take away
Vi erbjuder take away av julmat för avhämtning. Våra kreativa kockar packar ett urval av kalla & varma rätter samt dessert. Lunchmenyn består av ett något mindre antal rätter än kvällsmenyn – precis som på plats – mängden mat är dock väl tilltagen även på dagen. Take away på julmaten erbjuds de dagar vi serverar julbordet (se datum ovan) och förbeställes senast dagen före avhämtning.
Pris dagtid: 275:- /p
Pris kvällstid: 475:- /p

Catering
Vi erbjuder catering, d.v s. hämtning av julmat på större brickor, under julen för mindre och större sällskap. Maten hämtas på Tullhuset. Catering erbjuds från 20 nov – 21 dec.
Pris dagtid 325:- /p
Pris kvällstid 575:- /p

Vi kan även hjälpa till med utkörning och servering mot avgift. Maila info@tullhuset.se för beställning, pris och frågor.

Stanna över natten
Förläng julbordsupplevelsen med övernattning så får ni njuta mer av Hönö. Tillsammans med Hotell Trubaduren erbjuder vi ett julbord på Tullhuset med övernattning bara ett stenkast bort på kajen i Hönö Klåva. Tullhusets julbord, logi med del i dubbelrum och frukostbuffé på Hotell Trubaduren ingår. Paketet bokas via tel 031 96 96 80 eller hotelltrubaduren.se