UA-195633281-1
 

Måndagsklubben hösten 2022

Måndagskvällar är en perfekt tid för inspiration och folkbildning - det har visat sig sedan vi startade Måndagsklubben för 2 år sedan!

 Nu i höst har vi för sjätte säsongen bjudit in inspirerande föreläsare från vitt skilda områden för att bjuda på inspiration och folkbildning under måndagskvällarna. Läs och inspireras av programmet nedan, där hittar Du alltifrån opera till honung, odling, hälsa och mycket mer. Utmana dig själv och gå på något oväntat!

Måndagsklubben håller på från 26 sept till 14 nov.

Vi startar kl 19.00, kvällen inleds med föredrag under 45 min och därefter middag - allt för 200:-

 

Varmt välkommen på Måndagsklubben!

Nedan presenteras programmet.

Välkommen att boka här på hemsidan eller ring 031 97 69 00. 

AFTER WORK
5 juli
AFTER WORK
8 juli
AFTER WORK
12 juli
AFTER WORK
22 juli
DANSK AFTON
25 juli
SMAKMENY

Jörgen har jobbat i restaurangbranschen i många år och har byggt upp stor kunskap om vin.  Han menar att smak är individuellt och vill lära oss att hitta vår egen vinstil. Jörgen kommer prata om var och hur du hittar speciella viner, vilka viner som är lagringsbara och vilka som bör drickas unga. Vi får också veta hur en vinkällare byggs upp & hur vi kommer åt rariteter – och ev. säljer dem…

Måndagen den 26 september kl 19.00

Jörgen Olsson – Hitta din egen stil och smak när du köper vin

När vi vandrar tystnar vardagsbruset. Tankar och känslor blir tydliga. När vi går, går vi till oss själva. Att lyssna på vår egen inre röst gör oss avstressade och hjälper oss att ge perspektiv på tillvaron. Lollo Wernäng från Fotö berättar om sin vandring och visar bilder och film från El Camino de Santiago de Compostela. Lollo kommer också ge råd för er som vill vandra i form av kläder, vikt, boende och annat som kan vara bra att veta.

Måndagen den 3 ktober kl 19.00

Lollo Wernäng – Vandra pilgrimleden Santiago de Compostela 85 mil över Pyrenéerna mot världens ände

Åke brinner för frågor kring ekologisk odling, hälsa, personlig utveckling och en hållbar miljö. Han har 45 års erfarenhet av ekologisk odling och har hållit kurser om detta sedan slutet av 70-talet. Tillsammans med sin fru driver Åke Solgläntan Hållbar Hälsa i Svenshögen, ett projekt inom ekologi, permakultur och hållbar utveckling samt en ca 25 000 kvm stor ekologisk odling som även levererar grönsaker till Hönö. Åke inspirerar och ger tips kring hållbart odlande.

 

 

Måndagen den 24 oktober kl 19.00

Åke Wikström - Varför ekologiskt är bättre ur alla synvinklar, dvs för hälsan, plånboken och miljön

Hur kan du skapa mer balans i ditt liv? Hur mycket påverkar din omgivning dig hur du mår? Eller är det kanske tvärtom, speglar ditt inre ditt yttre? 

Ja, vad är hönan och vad är ägget? Det ska vi reda ut när inredare tillika hälsoinspiratör Kajsa Carlström besöker oss. 

En spännande föreläsning där du garanterat får nya insikter om dig själv som du direkt kan omvandla i livet!

 

 

 

 

 

Måndagen den 31 oktober kl 19.00

Kajsa Carlström - Balans i livet

30 år efter Arnes bortgång berättar Leif Pedersen om Arnes spelmansliv - vad sångerna betytt & betyder för ö-borna, ung som gammal.

Måndagen den 7 november kl 19.00

Leif Pedersen – Arne i Boras spelmansliv

Vi tar hand om, lägger tid och pengar på vårt boende, vår bil och vår båt. Men när tog du senast dig tid till att ta hand om dig själv?

Våra saker är utbytbara men vår kropp ska vi ha kvar livet ut. Ändå värderar få sig själva eller prioriterar sig själva, varken i tid eller pengar. Petra Torgersson som jobbat med hälsa och träning under hela sitt vuxna liv förklarar varför vi ska se oss själva som viktiga.

Måndagen den 14 november

Petra Torgersson - Jag är viktig

Mathias är biodlare på Hönö och bjuder på smakprover från honungskakor, honung och de som vågar får testa en drönarlarv med dess hasselnötsmak. Mathias brinner för biologisk mångfald och berättar bl a varför det är så viktigt att vi bevarar binas kulturarter.

 

 

Måndagen den 10 oktober kl 19.00

Mathias Andersson - Ett biår från första äggläggningen till invintring

Efter 30 år på operascener i Sverige berättar Hönöbon Sören Renulf om scenens hemligheter och vad som drivit honom under alla år som operasångare. Han bjuder på anekdoter från sin långa karriär och vi får höra hur han egentligen hamnade där…

Måndagen den 17 oktober kl 19.00

Sören Renulf – Spela roll?!