top of page

Måndagskvällar är en perfekt tid för inspiration och folkbildning – det har visat sig sedan vi startade Måndagsklubben!

 

Nu i vår har vi för sjunde säsongen bjudit in inspirerande föreläsare från vitt skilda områden för att bjuda på inspiration och folkbildning under måndagskvällarna. Programmet är brett och sträcker sig från vin till blommor,  hälsa, tång, ostron och mycket mer. Utmana dig själv och gå på något oväntat!

Nytt för i år är att kvällen inleds med middag och avslutas med föredrag under 45 min - allt för 225:-

 

Varmt välkommen på Måndagsklubben!

​​Måndagar 6 feb till 27 mars

Måndagsklubben

0W6A9192.jpg
_08A8947.jpg

Pelle Sander - Utmana dig i vinhyllan!

Måndag den 6 feb kl 19.00

Pelle Sander är vinfantasten som vill inspirera Dig till att välja vin bortom det invanda som Du brukar köpa. Han vill få oss att fundera på varför viner smakar olika och hur vi kan tänka när vi väljer vin, allt för att vidga våra vinvyer och få upptäcka bättre viner för en rimlig peng.

 

Pelle presenterar också några spännande och udda vinområden med vintips att prova ur Systembolagets sortiment.

Learn More

Maria Simonsson om att utvecklas i & med sin trädgård

Måndag den 13 feb kl 19.00

Floristen & blomsterodlaren Maria Simonsson från Öckerö pratar om blomsterodling och inspirerar kring hur Du kan utvecklas som hobbyodlare. Hon går igenom odlingsåret samt berättar om sommarblommor i allmänhet och dahlior i synnerhet.

 

Kanske får vi också höra ett och annat om att utveckla och hitta sin passion.

Learn More

Anna Wångmar - Tång på Tallriken

Måndag den 20 feb kl 19.00

Tångkullan är tångföretaget där hela familjen är engagerad i att sätta tång på tallriken. Denna kväll kommer Anna från Tångkullan att lära dig mer om hur du kan plocka och använda olika tångsorter. Anna är tångentreprenören med passion för framtidens mat som engagerar människor att använda svensk tång i sin hållbara livsstil.

 

Kom och bli inspirerad att äta tång från havets grönsaksland!

Learn More

Jennie Walker - 

Det stärkande umgänget med vår unika skärgårdsnatur 

Måndag den 27 feb kl 19.00

Jennie Walker berättar om "vännerna", dvs växterna, fåglarna, bergen och stenarna, hon möter ute på sina naturturer och hur "umgänget" med dem blir mer givande när man lärt känna dem och får återse en del av dem år efter år.

Jennie inspirerar och funderar kring om det är via en vänskapsrelation till naturen som den moderna människan kan knyta an till den igen och på så vis hitta vägar till ett mer hållbart levnadssätt, både för sig själv och för naturen?  

Learn More

Amanda Ottordahl - Nya vanor som ger positiv effekt på din hälsa

Måndag den 6 mars kl 19.00

Kost och fysisk aktivitet är två områden som många människor vill förbättra i sitt liv. Vad vi äter är ett av de mest omdiskuterade ämnena oavsett vart man befinner sig, på jobbet, bland kollegor och vänner eller på festen. I tidningen matas vi med olika dieter som syftar till att vi skall gå ner I vikt, få bättre tarmflora eller bättre immunförsvar. Maten och enskilda livsmedel är inget vaccin för att undvika sjukdom- men kosten som helhet ihop med andra livsstilsfaktorer som fysisk aktivitet, tobak, alkohol, sömn och stress, samverkar för vår hälsa.

Kom med en gnutta motivation till en livsstilsförändring. Motivationen kommer vara din drivkraft för att du ska våga gå utanför din komfortzon. Att börja förändra dina beteenden och lägga till nya vanor som du kan göra varje dag kommer ge dig positiva effekter på din hälsa.

Learn More

Madeleine Borg - En andra chans i livet

Måndag den 13 mars kl 19.00

Madeleine Borg från Öckerö berättar hur hon har tagit sin andra chans i livet. Hon berättar om livet före och efter sin lungtransplantation och hur hon, som är född med Cystiskfibros, tränat och stärkt sin kropp för att leva ett friskare liv.

 

Madeleine pratar och inspirerar kring hur ett positivt mindset och mål har gjort skillnad i hennes liv – och hur det kan göra skillnad i Ditt liv!

Learn More

Bert Petersson - Champagne i vått & torrt

Måndag den 20 mars kl 19.00

Bert Petersson som har ett stort vinintresse och vinkunnande delar med sig av sina kunskaper om Champagne, denna mytomspunna bubblande dryck. Bert som är provningsansvarig i Munskänkarnas Öckerö-sektion, lär också berätta en och annan anekdot från vinresan till just Champagne som föreningen gjorde 2019.

 

Agneta Bossen - ordförande i föreningen är med och informerar kort om Munskänkarna på Öckerö som arrangerar vinprovningar, vinkurser och vinresor.  Häng med! 

Learn More

Ulrika Lorensson sätter svenska ostron på matkartan

Måndag den 27 mars kl 19.00

I Havstenssund i norra Bohuslän driver Ulrika och Mathias Sveriges första kommersiella ostronodling av vårt inhemska svenska ostron ”Ostrea edulis”. Ulrika berättar om odlingen som sker helt naturligt i havet i specialgjorda nätkassar och om ostronens positiva påverkan på havsmiljön. Vi kommer att få en inblick i deras arbete och lära oss om svenska ostron i allmänhet, både odlade och vilda ostron.

Ulrika kommer dessutom visa oss hur man öppnar ostron och Du kommer få chans att smaka efter föredraget

Learn More
bottom of page