top of page

Vi på Tullhuset tycker det är roligt och spännande att variera menyn och låta både oss i köket och Er gäster testa och inspireras av olika typer av matlagning.
Hoppas Du gillar tänket!

Mat- & dryckesevent

Smakmeny - en kväll för matintresserade
6 sept, 4 okt, 8 - 9 nov

Varje månad presenterar våra kockar en ny avsmakningsmeny med utvalda drycker som du som gäst får tycka till och sätta betyg på innan rätterna släpps ut på menyn. Välkommen att anmäla dig till en smakmeny med stort engagemang kring mat, dryck, smak, doft och intryck. En riktig höjdpunkt för både dig som gäst och för kockarna som utmanas på ett positivt, kreativt och delaktigt sätt. Menyn serveras tillsammans med tillhörande välkomponerat dryckespaket för den som önskar.

Årets sista Smakmeny kallar vi Best of och är gästernas favoriter från årets alla Smakmenyer sammansatta i en meny. 

19.00

​Smakmeny 6 sept & 4 okt 625:- 

Smakmeny Best of 8 - 9 nov 725:-

Learn More

Vinprovning
- premiumbubbel bortom Champagne

20 sept

Om du är sugen på att prova bra mousserande vin från områden utanför Champagne är detta kvällen för dig.

 

Bra champagne börjar bli riktigt dyrt och många buteljer kanske inte riktigt lever upp till prislappen. Detta har gjort att odlarchampagner från mindre producenter har blivit mer populära, men också att mousserande kvalitetsviner från andra delar av vinvärlden får en möjlighet att visa hur otroligt bra de kan vara.

Denna kväll kommer vi att prova fem riktigt bra mousserande viner, vinerna ackompanjeras av en smaktallrik med tilltugg.

Pelle Sander leder oss genom provningen och kommer berätta lite mer om producenterna och vinmakningen bakom dessa kanonviner.

19.00

675:- inkl vinprovning & tilltugg

Learn More

Hummersupé
27 sept

Hösten är Hummerns tid – det firar vi med en lyxig kväll i Hummerns tecken!

​Till supén går det att beställa ett porlande Champagnepaket / alkoholfritt dryckespaket.

19.00
​Fyrarätters Hummersupé 750:-

Learn More

Tapas & Cava
11 okt

Västkusten möter Spanien denna kväll när vi lagar en mängd smårätter, s.k tapas eller pinxos, på ett västkust-vis á la Tullhuset. Till det rekommenderar vi det spanska bubblet Cava i olika varianter. 


Du väljer själv vilka och hur många pinxos du vill beställa. 

Que viva España!

​19.00

Learn More

Vinprovning - 
Sydafrikanska hantverksviner

18 okt

Magnus Gardshol är vinimportören som har fokuserat på små och medelstora vinproducenter i Sydafrika och Europa vars fokus ligger på hantverksmässiga viner tillverkade på ett hållbart sätt.

 

Sydafrika har på senare år seglat upp som ett spännande vinland med många ambitiösa producenter med hög kvalitet till bra priser.

Den 18 oktober leder Magnus en vinprovning här på Tullhuset då vi smakar av fem riktigt bra hantverksviner från Sydafrika. Han pratar kring vinerna och deras producenter samt ger oss en bakgrund på Sydafrika som vinland.

19.00

675:- inkl vinprovning & tilltugg

Learn More

Vin & Vintage
24 okt

Välkommen till en lyxig och hållbar afton tillsammans med Theresa Skjolden som guidar dig till en personlig stil, och inspirerar till en hållbar garderob med färg och vintage! 

 

Theresa är stylist och föreläsare inom Slow Fashion, denna kväll delar hon med sig av kunskap, inspiration & guldkant med ett glas vin & tilltugg!

Kvällen börjar med ett glas vin och föredrag, senare avslutar vi med plockbricka, mingel och möjlighet till shopping från Polydress 2:nd hand. 

 

Läs mer här!

Learn More

Fars dag
10 nov

Den 10 nov firar vi alla fantastiska fäder med 2 alternativ av 3-rättersmenyer. 

God mat och tid med sina barn uppskattar de flesta fäder så bjud med en pappa, morfar eller farfar i din närhet på en Fisk- & Skaldjursmiddag vid havet. 

525:- resp 575:-

Learn More
bottom of page