UA-195633281-1
top of page

Vinäventyr

Häng med på vinäventyr under tre onsdagar i vår!

 

Vinäventyr är en vinkurs & vinprovning i tre fristående delar med vinfantasten Pelle Sander. Pelle guidar oss i smakningen och delar med sig av sin stora kunskap kring druvor, distrikt, producenter, smaker och mycket annat. Det bjuds också på intressanta anekdoter från Pelles många vinresor och hans vinmakande vänner runt om i världen.

Start 19.00 - ca 20.30 därefter finns chans att stanna kvar och äta. 

Onsdag 22 feb

Vin(g) Alpin - Spännande viner från hög höjd

Skippa skidresan och häng istället med till en av Italiens finaste vinregioner, Alto Adige i Dolomiterna, och lär dig mer om detta fantastiskt vackra vinområde. Vi provar både vita och röda viner från några små hantverksproducenter belägna på de branta bergsidorna nära Bolzano.

Onsdag 8 mars

Kvinnliga vinmakare - Internationella kvinnodagen 8 mars

Denna dag firar vi alla kvinnor genom att prova viner skapade av tre starka kvinnor från norra Italien. Vi kommer prova vin från tre historiska vingårdar belägna i klassiska vinområden i Piemonte och Lombardiet och vinerna är samtliga ekologiskt producerade i hantverksskala. Ni som har turen att vara med på denna unika provning kommer både få höra lite om historien bakom vingårdarna och få prova på sex högklassiga viner från tre kvinnliga legendarer, alla representerade det unika från just deras vinområden; Oltrepò Pavese, Dogliani och Barbaresco.

 

Onsdag 22 mars

Spännande bubblare – Mousserande bortom Champagne och Prosecco

Mousserande viner görs i alla världens vinländer och det finns en mängd olika stilar och tillverkningssätt, som ger all anledning att leta flaskor bortom exklusiv Champagne och enkel Prosecco. Vi diskuterar hur man tillverkar olika typer av mousserande viner och provar ett antal spännande exempel i helt olika stilar.

Vinäventyr 525:- 
Hela summan förbetalas vid bokning här på hemsidan. 

0W6A9024.jpg
bottom of page