Om Oss

Vi som driver Tullhuset heter Preben och Sofie Pedersen.

Preben har varit med på Tullhuset sedan starten 2001, först som restaurangansvarig, från 2002 delägare och sedan 2003 ägare tillsammans med sin fru och ”sidekick” Sofie.

Tullhuset är en renodlad Fisk- & skaldjursrestaurang som är öppen året runt. Du hittar oss längst ut på kajen i Hönö Klova Hamn, i Göteborgs norra skärgård. Vi ligger på vattnet med bedårande utsikt över Vinga fyr, vars ljus sveper in över oss. Till oss är du välkommen såväl för en enkel räkmacka på uteserveringen som för en helafton fylld av god mat och dryck.

Tullhuset har utvecklats från ett sommaröppet skaldjurscafé med de flesta platserna utomhus till en åretruntöppen restaurang med hög kvalité både på mat och värdskap. Vårt motto är ”hellre glad än elegant”, vi har därmed valt bort vita dukar och kandelabrar till förmån för det enkla men varma. Vi möter våra gäster med värme och personligt engagemang.

Tullhusets personal består av ett gäng underbara personligheter som antingen jobbar året runt med luncher, kvällar och helger eller kommer in och stöttar när det som bäst behövs. Sommartid tredubblar vi staben, vilket är en stor utmaning. Vi har dock haft förmånen att jobba tillsammans med de flesta i personalgruppen år från år, några har varit med ända sedan starten 2001 vilket givetvis borgar för kvalitet och hög kompetens. Vi ser det som ett tecken på att vi trivs tillsammans vilket smittar av sig till gästerna som också till stor del består av återkommande personer.